• 021.411.44.44
  • 0737.23.44.44
  • 031.413.44.44
  • 0372.27.44.44

Cos de produse

(Nici un produs in cos)

Articole similare cu Cum se alege o fosa septica - ecologica:

Cum se alege o fosa septica - ecologica

DIMENSIONAREA UNEI FOSE ECOLOGICE

 

O persoana consuma intre 150 -200 litri de apa pe zi, iar timpul de stationare a apei menajere in fosa ecologica (necesar sedimentarii materialului grosier si particulelor in suspensie) conform calculelor de sedimentare trebuie sa fie de 3 zile, rezulta un volum al unei fose ecologice de 500l/persoana.

Se va inmulti consumul zilnic mediu cu durata de retentie. In concluzie volumul unei fose ecologice se stabileste inmultind numarul de persoane deservite cu 500 litri.

ATENTIE: PRETURI FOSE ECOLOGICE

 

Alegerea unor volume mai mari al unei fose ecologice nu va afecta functionalitatea fosei ecologice ci din contra va prelungi intervalul dintre 2 vidanjari a unei fose biologice. Trebuie avut insa in vedere faptul ca alegerea unui volum mai mare al unei fose ecologice atrage costuri de achizitie mai mari. Alegerea unor volume mai mici al unei fose ecologice va afecta grav functionalitatea fosei. Un volum mai mic al unei fose biologice nu face decat sa reduca timpul de stationare (decantare) a apelor uzate in fosa. Acest fapt are drept consecinta antrenarea materialului grosier si particulelor in suspensie in drenaj si colmatarea drenului.

De asemenea volume mai mici al unei fose ecologice inseamna capacitati de stocare material grosier mai mici si deci vidanjari mai dese. Un alt aspect important in alegerea unei fose septice este volumul trapei de namol sau a compartimentului de stocare grosier. Practic acest volum determina frecventa vidanjarilor.

Cantitatea de material grosier provenit de la o persoana ( dupa mineralizare si descompunere sub actiunea microorganismelor anaerobe) ajunge la 80-90 litri pe an (Cifre precum 20-50 litri/persoana/an sunt false si nefondate stiintific). Astfel pentru o perioada de vidanjare de 1 an se inmulteste numarul de persoane deservite cu 100 litri. Exemplu : pentru o locuinta cu 4 persoane volumul fosei septice trebuie sa fie de minim 2000 litri (4 persoane X 500 litri) . Din volumul total de 2000 litri, volumul trapei de namol pentru o vidanjare la un an trebuie sa fie de minim 400 litri (4 persoane X 100 litri ).

Veti mai gasi in cautarile dumneavoastra comecianti care afirma cu nonsalanta ca fosele septice puse in vanzare de ei “nu se vidanjeaza niciodata”. Conform unuia dintre principiile fundamentale care guverneaza natura “nimic nu se pierde, totul se transforma”, FOSE ECOLOGICE FARA VIDANJARE NU EXISTA.

FOSE ECOLOGICE

 

S.C. CALOR SRL - comercializeaza intreaga gama de fose ecologice (2-3 persoane pana la 50 persoane). Domenii de utilizare fose ecologice: gospodarii proprii, vile, minihoteluri, restaurante, institutii scolare, etc)

fose ecologice preturi
PRETURI FOSE ECOLOGICE

 

 

 

Cum se alege o fosa septica - ecologica - detalii

Descarca de aici catalogul CALOR

Adauga datele tale de contact mai jos si primeste catalogul CALOR pentru 2008-2009 la adresa de e-mail specificata.


 

Social plugin

Aboneaza-te la newsletter

Adauga datele tale de contact mai jos si primeste noutati CALOR prin email


 

Gaseste solutiile CALOR