• 021.411.44.44
  • 0737.23.44.44
  • 031.413.44.44
  • 0372.27.44.44

Cos de produse

(Nici un produs in cos)

Articole similare cu Sistemul solar termic - UNITATEA DE COMANDA:

Sistemul solar termic - UNITATEA DE COMANDA


Unitatea de comanda a sistemului solar si senzorii instalatiei


Unitate comanda panouri solareUnitatea de comanda a sistemului solar este inima instalatiei cu circulatie fortata, pe care o gestioneaza impreuna cu sistemul de incalzire conventionala (cazan sau instalatii similare).

Functionarea unitatii de comanda a sistemului solar

Functia principala a centralei este activarea si dezactivarea circulatiei agentului termic solar la momentul adecvat. Cu circuitul oprit temperatura colectorului creste in urma expunerii la lumina solara. La atingerea unei anumite diferente de temperatura fata de boiler (de ex. 10°C), pompa este activata si caldura transferata in boiler. Temperatura boilerului si cea a colectorului urca si converg in fi nal in diferenta de temperatura de oprire (de ex. 4°C), la atingerea careia unitatea de comanda dezactiveaza grupul de circulatie. Procesul se poate repeta de mai multe ori intr-o zi.

Functionare unitate comanda panouri solare

Alte functii importante ale unitatii de comanda sunt:
- siguranta: Unitatea de comanda impiedica supraincalzirea boilerului (T<90°C), blocand intotdeauna circulatia la atingerea acestei temperaturi si impiedicand astfel incalzirea suplimentara a boilerului. - gestionarea instalatiei: Unitatea de comanda poate aprinde cazanul si/sau activa supapa de derivatie motorizata care distribuie energia provenind de la cazan in instalatie.
- activarea recircularii in instalatii cu mai multe boilere
- racirea suplimentara a colectorului (racirea colectorului): Uneori, daca boilerul nu este folosit (cand familia este in vacanta), acesta poate atinge temperatura maxima de siguranta; functia de racire suplimentara permite racirea boilerului prin activarea pompei de circulatie, utilizand panourile solare ca elemente de schimb termic cand acestea sunt mai reci decat boilerul (de ex. in timpul noptii).

Grafic activare pompa de transfer agent termic la boiler

- Functia „kick” a colectorului (functia „lovitura” a colectorului): In cazul unor anumite tipuri de panou, informatia privind atingerea nivelului de incalzire suficienta a colectorului nu ajunge cu rapiditate la sonda. Functia „kick” activeaza pompa timp de cateva secunde, printr-un impuls repetat la intervale regulate de timp, pentru ca sonda colectorului sa determine mai rapid temperatura. Aceasta functie este extrem de importanta pentru colectoarele cu tuburi vidate sau pentru campuri colectoare mari.

Senzorii de temperatura

La instalatiile solare termice cu circulatie fortata este necesara cunoasterea temperaturii lichidului. In acest scop, trebuie utilizati senzori adecvati. Exista diverse tipuri de senzor: cu rezistenta, de platina (Pt 100, Pt 1000) sau cu semiconductori NTC sau PTC.

Senzor temperatura circuit termic

 

<<< Sistemul solar termic - SCHIMBATOR CALDURA
Sistemul solar termic - GRUP DE CIRCULATIE >>>
 

Sistemul solar termic - UNITATEA DE COMANDA - detalii

Descarca de aici catalogul CALOR

Adauga datele tale de contact mai jos si primeste catalogul CALOR pentru 2008-2009 la adresa de e-mail specificata.

 

Social plugin

Aboneaza-te la newsletter

Adauga datele tale de contact mai jos si primeste noutati CALOR prin email

 

Gaseste solutiile CALOR