• 021.411.44.44
  • 0737.23.44.44
  • 031.413.44.44
  • 0372.27.44.44

Cos de produse

(Nici un produs in cos)

Clasificarea saunelor

 

SAUNA CU INFRAROSU

 

Sauna cu infrarosu

Sauna cu infrarosu foloseste un incalzitor special care genereaza raze infrarosii similare cu cele produse de soare. Spre deosebire de radiatiile ultraviolete ale soarelui, despre infrarosii se spune ca sunt benefice pentru sanatatea globala. Intr-o sauna cu infrarosii, incalzitoarele electrice incalzesc aerul si de asemenea penetreaza pielea pentru a stimula transpiratia, producand multe dintre efectele benefice sanatatii identice cu cele ale saunei traditionale cu abur.

Cercetarile stiintifice au aratat ca razele infrarosii cu lungimea de unda intre 5.6 micrometri si 1000 micrometrii sunt cel mai bine absorbite de catre corpul omenesc. Ele sunt benefice pentru toate fiintele vii; mai mult au efecte particulare asupra cresterii si sanatatii omului si sunt indispensabile mentinerii starii de sanatate.

 

Efecte benefice ale saunei


Sauna cu infrarosu- imbunatateste circulatia periferica si la suprafata tesuturilor
- accelereaza metabolismul (cel putin 600 de calorii arse in 30 de minute),
- ajuta sistemul imunitar,

- sporeste procesul de detoxifiere,
- reduce durerea,
- deschide porii si curata in adincime pielea,
- induce relaxarea musculara,
- accelereaza scaderea stratului de celulita si grasime,
- imbunatateste hranirea epidermei,
- accelereaza vindecarea dupa rani sau operatii chirurgicale,
- reduce stresul emotional si mental,
- incalzeste musculatura (maximizeaza performantele sportive),
- ajuta la oxigenarea tesuturilor,
- imbunatateste digestia.

 

SAUNA UMEDA

 

Clasificarea saunelor
Clasificarea saunelor
   

Aceste saune functioneaza la o temperatura mult mai mica decat sauna uscata, respectiv cca. 40ºC, transpiratia abundenta se obtine datorita aburului injectat in incapere prin duze aflate in peretii banchetelor.

Acest abur este produs cu ajutorul unui generator de aburi care se monteaza in exteriorul cabinei in imediata vecinatate a acesteia. Cantitatea de abur ca si temperatura acestuia poate fii setat din interior de la un panou de comanda digital.

Cabina de aburi se poate construi fie modular din panouri prefabricate de acril, fie din beton sau caramida, hidro si termoizolata, iar la final finisata cu mozaic.

 

 

SAUNA USCATA

 

Clasificarea saunelor
Clasificarea saunelor
   

Sfaturi utile:
In sauna uscata este bine sa stati pe un prosop pentru igiena si confort; in baia de aburi prosopul este lasat afara.

Sauna uscata sau finlandeza are cel putin 1000 de ani de istorie in spate. Astazi, sauna uscata a devenit un ritual de frumusete absolut obligatoriu pentru femeile din Romania. Exista un numar mare de saloane de frumusete care ofera sauna gratuit o data cu abonamentul de fitness sau aerobic si aproape nici o femeie nu mai poate concepe un weekend dedicat mentinerii siluetei fara o sedinta de cel putin o jumatate de ora de sauna.

Din pacate, exista numeroase cazuri de femei care nu stiu exact cand este bine sa faci sauna, de cate ori pe saptamana este indicata sauna si, mai ales, cat timp este ideal sa petreci in aburii din sauna.

Clasificarea saunelor Clasificarea saunelor Accesorii sauna

  Accesorii sauna

 

 SAUNA CU FUM

 

Clasificarea saunelor

Sauna are origini foarte indepartate. Populatiile nomade foloseau ceva asemanator cu ceea ce a devenit mai tarziu sauna finlandeza clasica. Acestia incalzeau probabil cu un foc, gropi sapate in pamant cu acoperire impermeabilizata de un strat de catran pentru a putea mentine la interior un mediu cald in care sa se spele si sa se purifice.

Ceva asemanator aveau indieni americani in “cabana naduselii”, care avea doua scopuri: sa curete piele si sa purifice corpul de bolile difuze ale colonizatorilor.

 
Mai tarziu, acesta camera “incalzita” s-a transformat in sauna “cu fum”, o forma mai apropiata de cea a saunei din zilele noastre. Acesta sauna avea un foc care incalzea direct pietrele in timp ce fumul trebuia scos printr-o evacuare inainte de a intra in incapere. Toate aceste pregatiri aveau o durata de cateva ore.
Sauna “cu fum” a fost utilizata pana in anii ’20 cand au fost introduse noi metode de incalzire mai rapide care au dus la saunele moderne.

SAUNA CU ABUR

 

Sauna cu aburi

Aceasta este o forma mai usoara de sauna, la 45–65°C, care este considerata de multi temperatura ideala pentru sauna. Aburul continuu si care vine automat asigura o umiditate constanta de 40–65%. Rezultatul este o sauna cu o clima temperata ce invita atat tinerii cat si varstnicii sa mai zaboveasca in baie.

La fel ca sauna traditionala, sauna cu aburi ofera o senzatie de curatire si improspatare a pielii, detensionand si relaxand atat trupul cat si mintea. Pentru a simti atingerea luxului puteti parfuma aerul cu ierburi tonice si esente parfumate.

Daca doriti sa va bucurati de o sauna cu aburi sau de una traditionala, incinsa ori uscata, contactati echipa CALOR.

 « articolul anterior Sauna - Istoric  

Descarca de aici catalogul CALOR

Adauga datele tale de contact mai jos si primeste catalogul CALOR pentru 2008-2009 la adresa de e-mail specificata.

 

Social plugin

Aboneaza-te la newsletter

Adauga datele tale de contact mai jos si primeste noutati CALOR prin email

 

Gaseste solutiile CALOR