• 021.411.44.44
  • 0737.23.44.44
  • 031.413.44.44
  • 0372.27.44.44

Cos de produse

(Nici un produs in cos)

Intrebari si raspunsuri referitoare la Centrale electrice

In aceasta sectiune poti consulta cele mai frecvente intrebari referitoare la Centrale electrice precum si raspunsurile oferite de expertii Calor. Da click pe o intrebare pentru a vedea raspunsul.

Centrale electrice preturi Poti consulta lista de preturi Centrale electrice comercializate de Calor urmand linkul
Centrale electrice preturi

< Precedenta | 1 | 2 | Urmatoarea >


CAZAN ELECTRIC EKW 24 AsD 24KW 3x380V - CU 2 POMPE - si pentru boiler


#6589 - ELTEKW24AsD380

As dori sa va intreb daca cazanul electric EKW 24 Asd asigura incalzirea si a apei calde menajera pentru o locuinta care nu este locuita in permanenta.
Sau este obligatorie (ptr producerea ACM ) si achizitionarea unui boiler electric (chiar si vara).

+ Raspuns #6589

Va trebuie si un boiler suplimentar.

Dar va propun un boiler termoelectric / mixt (cu serpentina si rezistenta). Pe perioada rece a anului, cand oricum functioneaza centrala electrica, acesta va "ajuta" cu varf si indesat boilerul: veti incalzi apa din boiler mult mai repede.

Se poate folosi centrala electrica pentru incalzirea rapida a boilerul si pe perioada verii (atunci cand o perioada indelungata nu ati folosit boilerul sau cand a fost un consum de apa calda mai mare decat de obicei).

Ex: un boiler mixt de 100 litri, care pe langa rezistenta electrica de 1,5 kW are si o serpentina prin care poate circula agentul termic de la centrala cu o putere termica de 16 kW (termici).

Astfel, veti obtine un timp de incalzire de 10 ori mai scurt - IN TOTAL, pentru incalzirea aceleiasi cantitati de apa, VETI CONSUMA ACEEASI ENERGIE ELECTRICA, dar intr-un interval de timp mai scurt.

AVANTAJUL ACESTEI CENTRALE ELECTRICE ESTE ACELA CA ESTE DOTATA DIN FABRICA CU POMPA SEPARATA PENTRU BOILER, ACESTA PUTAND FI "COMANDAT" SI PE TIMPUL VERII CAND NU SE FOLOSESTE INCALZIREA.

Data:
Produs: ELTEKW24AsD380

CENTRALA TERMICA ELECTRICA EKW 4 AsZN 4KW 220V


#6939 - ELTEKW4AsZN220

BUNA ZIUA !
LA UN AP DE 46 MP, TREBUIE O CENTRALA ELECTRICA DE  CATI KW ? CABLU ELECTRIC DE CE DIMENSIUNE POT FOLOSI, SIGURANTA DE CAT ? CONDUCTOR DE CUPRU DE 4 SI SIGURANTA DE 32 A SUNT SUFICIENTE PTR CENTRALA DE 6 KW ?? SI UN BOILER PTR APA CALDA MENAJERA (ARE REZ DE1,2 KW), IN TOTAL UN CONSUM DE 7,2 KW ???

+ Raspuns #6939

Pentru un apartament (fiind inconjurat de alte apartamente - deci putini pereti sunt in contact cu exteriorul, fata de o casa ...) este suficienta centrala electrica de 4 kW.
Asa este: conductorul ce alimenteaza aceasta centrala electrica este de 3 x 4 mm, iar siguranta (doar pentru alimentarea centralei electrice este de 32 A)
Consumul, la un moment dat va fi, intr-adevar, de 7,2 kW, dar, dupa cum stiti, o centrala electrica (este valabil si pentru boiler) functioneaza aproximativ 20 minute intr-o ora - sau chiar mai putin daca izolatia este bine facuta si afara nu este foarte frig.

Data:
Produs: ELTEKW4AsZN220

CENTRALA TERMICA ELECTRICA EKW 6 AsZN 6KW 220V


#6205 - ELTEKW6AsZN220

Asigurati transportul ? Cum putem face rate prin BRD ? Unde aveti sediul ?

+ Raspuns #6205

Buna ziua
incerc sa va raspund punctual referitor la aceste centrale termice electrice:
1. Se asigura transportul atat a centralelor electrice cat si a celorlalte produse comercializate de noi, contracost, prin URGENT CURIEIR.
Costul acestui transport il puteti afla de pe pagina de prezentare a produsului apasand pe butonul albastru "cost transport" si tastand localitatea unde doriti livrarea centralei electrice.

2. Pentru a achizitiona in rate orice produs comercializat de S.C. CALOR srl trebuie sa completati 3 formulare, pe care le puteti descarca de pe pagina noastra "Cum Cumpar" . Dupa completarea datelor o sa va rog sa ne transmiteti fisele respective pe e-mail sau fax. In maxim 24 de ore va va contacta un reprezentant al BRDFinance, va va comunica decizia lor, iar in cazul fericit ca dosarul este aprobat, veti fi invitat la cea mai apropiata sucursala BRDFinance, veti semna contractul cu ei, si in 2 zile banii vor fi livrati catre noi. In acel moment noi livram marfa la locatia indicata de dvs sau puteti sa o ridicati personal de la sediul nostru.

3. Sediul S.C. CALOR srl, birourile si depozitul se afla in Bucuresti, str. Progresului 30-40, sector 5. Program de lucru: 8:00 - 16:30 de Luni pana Vineri (vezi sectiunea "Contact" - unde este prezentata si harta.

Data: 2010-06-29
Produs: ELTEKW6AsZN220

#5459 - ELTEKW6AsZN220

Vreau sa pun centrala termica electrica intr o garsoniera de 40 mp si as vrea sa stiu care este cea mai buna solutie ca nu as vrea sa consume mult sa platesc curent mai mult ca asociatia Multumesc astept un raspuns

+ Raspuns #5459

Buna ziua.

Pentru 40 mp va este suficienta o centrala de 4 kW. Chiar daca achizitionati o centrala termica electrica de 6 kW, aceasta va consuma doar cat este necesar pentru a mentine temperatura constata in camera.

Singurul avantaj al unei centrale termice electrice de putere mai  mare este acela ca poate incalzi mai repede camerele (dupa o perioada mai lunga in care nu au fost incalzite)

Dezavantaj: acesta nu exista decat in cazul in care nu dispuneti de putere electrica instalata mai mare de 6 kW (va trebuie mai mult decat consuma centrala electrica deoarece se presupune ca in garsoniera mai sunt aparate electrice care vor consum concomitent cu centrala)

Ambele modele se afla in stoc - in mod curent.

Consumul nu este dat de "calitatea" centralei ci de pierderile de energie datorate ferestrelor (calitatii acestora) si izolatie / neizolatiei peretilor. Pentru orice alte detalii va stau la dispoziti

Data: 2010-05-21
Produs: ELTEKW6AsZN220

CENTRALA TERMICA ELECTRICA PROTHERM 24 kW, 400 V


#11321 - PROPROTHERM24k

Am o centrala electrica Protherm 24 kW,si pierde presiunea din instalatie.Daca o opresc,scade la 0.Vreau sa stiu care e motivul,pentru ca daca vreau sa o repornesc,trebuie sa bag iar apa pana la presiunea de 1,5 bari.Va multumesc

+ Raspuns #11321

Stimati parteneri,

Presiunea intr-o instalatie poate scadea din diverse motive. Pe noi ne intereseaza doar centrala. Pentru a vedea daca pierderea de presiune se datoareaza centralei, se poate incarca instalatia pana la o presiune de 2.5 bar, dupa care se izoleaza echipamentul prin intermnediul armaturilor de separare. Daca in 24 de ore presiunea ramane constanta, inseamna ca pierderea exista undeva pe instalatie si trebuie identificat acel punct. Daca si cu echipamentul izolat, presiunea scade, atunci trebuie verificate mai multe aspecte:

- vasul de expansiune (racord si presiune perna de aer)
- senzorul de presiune (daca indica valoarea reala a presiunii)
- punctele de etansare din interiorul centralei

Daca dupa izolarea echipamentului se constata ca presiunea in centrala nu se pastreaza la o valoare constanta, recomandam ca beneficiarul sa solicite o interventie service partenerilor autorizati in acest sens. Daca centrala se afla in perioada de garantie si prezinta toate documentele justificative (factura achizitie, certificat de garantie, raport de punere in functiune completat de un partener service autorizat) , atunci interventia este gratuita si se va efectua in urma unei programari prealabile.

Pentru detalii suplimentare va stam la dispozitie.

Data:
Produs: PROPROTHERM24k

CENTRALA TERMICA ELECTRICA PROTHERM 6 kW, 230 V


#6643 - PROPROTHERM6K

Care este consumul /ora la putere maxima, la minim,

+ Raspuns #6643

Este cam ambigua intrebarea dvs... si va explic de ce:

Puterea maxima este chiar de 6 kW. deci atat consuma intr-o ora daca va merge la putere maxima. Acest lucru se intampla doar pentru o casa care nu a fost incalzita de cateva zile... nu atunci cand centrala electrica functioneaza in regim continuu....

Putere minima ?... nu stiu la ce va referiti?... centrala are doua trepte de putere, prima de 3 kW a doua de 6 kW - tind sa raspund ca puterea minima este de 3 kW, dar nu cred ca asta ati vrut sa intrebati..

In timpul unei functionari normale, dupa ce apartamentul a ajuns la temperatura dorita de dvs, centrala electrica, functie si de temperatura de afara precum si de confortul termic dorit de beneficiar, va functiona intre 10 si 20 minorah...

Asta inseamna ca, intr-un regim normal de functionare, pe treapta minima, veti consuma cam 0,16 x 3 kW = 0,5 kW pe ora (acel coeficientul de 0.16 reprezinta cele 10 min de functionare adica 1/6 = 0.16 dintr-o ora, iar 3 kW puterea pe treapta minima)...

PRECIZEZ INCA O DATA CA NU EXISTA UN CONSUM CLAR PENTRU FIECARE CASA, DEOARECE CONSUMUL DE ENERGIE AL CENTRALEI ELECTRICE DEPINDE FOARTE MULT DE:

  • 1. TEMPERATURA EXTERIOARA,
  • 2. DE IZOLATIA CASEI,
  • 3. DE STILUL DE VIATA AL FIECAREI FAMILII (timpii de aerisire),
  • 4. DE CONFORTUL DORIT DE FIECARE IN CASA (unele persoane se multumesc cu 18-20 grdC, altele 24 - 26 grdC, multa lume "tine aceeasi temperatura si in dormitor si in restul casei sau aceeasi temperatura pe toata durata zilei chiar daca nu este nimeni acasa...)
Data: 2010-07-21
Produs: PROPROTHERM6K

#6561 - PROPROTHERM6K

as dori sa aflu daca o centrala electrica de 6 kw imi poate incalzi o casa de 150 m patrati si un consum estymati per luna (iarna)

+ Raspuns #6561

Alaturat va atasez un tabel cu consumul mediu (facut pe o perioada de 2 ani in lunile de iarna).

Tot acolo veti vedea suprafetele pe care le poate incalzi o centrala cu diferite trepte de putere.

Pentru suprafata dvs aveti nevoie de o centrala de 15 - 18 kW (neaparat cuplata la la retea electrica trifazica - 380 V)

CENTRALE TERMICE ELECTRICE PROTHERM RAY - TABEL CONSUMURI ESTIMATIVE

CENTRALE TERMICE ELECTRICE PROTHERM RAY - TABEL CONSUMURI ESTIMATIVE

Aria imobilului pentru incalzire (m2), la h=2.5 m Model centrala electrica
Consum estimat (kw / luna) in conditii de iarna Valoare factura lunara estimata pe perioada de iarna
55 mp 6 kW 836 kw 319 lei
85 mp 9 kW 1254 kw 478 lei
105 mp 12 kW 1628 kw 620 lei
125 mp 14 kW 1875 kw 708 lei
145 mp 16 kW 2175 kw 829 lei
165 mp 18 kW 2475 kw 939 lei
185 mp 20 kW 2672 kw 1018 lei
205 mp 24 kW 3178 kw 1210 lei
235 mp 28 kW 3719 kw 1410 lei
275 mp 32 kW 4257 kw 1619 lei
305 mp 36 kW 4809 kw 1820 lei
355 mp 40 kW 5122 kw 1948 lei
Tabelul de mai sus a fost creat in urma unor masuratori lunare efectuate timp de 2 ani in Romania (pentru locuinte cu izolatie buna).

 

 

abelul de mai sus a fost creat in urma unor masuratori lunare efectuate timp de 2 ani in Romania (pentru locuinte cu izolatie buna).

Data: 2010-07-18
Produs: PROPROTHERM6K

CENTRALA TERMICA ELECTRICA PROTHERM 9 kW, 230 V


#6315 - PROPROTHERM9K

Buna ziua. Ma intereseaza daca este necesar sa cer acordul societatii de electricitate pentru montarea unei astfel de centrale...

+ Raspuns #6315

Nu este necesar, dar aceste centrale termice electrice consuma ceva energie electrica in unitatea de timp (Atentie!!! ea nu functioneaza mai mult de 15-20 minute intr-o ora...) si se poate depasi consumul acordat bransamentului dumneavoastra conform contractului cu societatea furnizoare de energie.

Trebuie avut grija ca instalatia electrica (reteaua de cablu) sa fie corect dimensionata si executata pentru puterea instalata centralei electrice  (de ex., pentru un cazan de 28 kW trebuie sa aveti o putere electrica instalata de minim 28 kW).

Data:
Produs: PROPROTHERM9K

#6314 - PROPROTHERM9K

Pana la ce putere se pot alimnta centralele electrice la o tensiune de 220 V.

+ Raspuns #6314

Exista centrale electrice care se alimenteaza la 220 V pana la o putere de 15 kW.

Din experienta de peste 5 ani in comercializarea acestor centrale termice electrice am ajuns la concluzia ca retelele individuale in apartamentele din ROMANIA nu sunt dimensionate pentru un astfel de consum.

Ex: la o putere de 15 kW, va trebuie un tablou cu sigurante de pana la 70 A !!! - si grosimi ale cablurilor electrice de neimaginat.

Din acest motiv puterea maxima pana la care comercializam centrale termice electrice alimentate la 220 V (monofazate) este de 9 kW.

P.S. Centralele RAY de 6 si 9 kW se pot alimenta, pe langa reteaua de 220 V si la reteaua trifazica...

Data:
Produs: PROPROTHERM9K

#6313 - PROPROTHERM9K

Aceste centrale termice electrice produse de PROTHERM (modelul RAY) pot produce si apa calda menajera - ACM ?

+ Raspuns #6313

Centrala termica electrica PROTHERM Ray nu prepara apa calda menajera in mod direct.

Poate fi folosit in circuitul de incalzire un boiler termoelectric pentru prepararea apei calde menajera. Cea mai folosita solutie este aceea cu boiler electric, este mult mai putin costisitoare decat cea cu boiler indirect.

Avantajul unui boiler termoelectric este acela ca pe perioada in care centrala nu functioneaza pe mod incalzire, aceasta poate "ajuta" la prepararea ACM-ului mult mai rapid. Prin achizitionarea unei vante cu 3 cai si un termostat cu dublu contact puteti realiza circuitul cu boiler si centrala electrica.

Data:
Produs: PROPROTHERM9K

< Precedenta | 1 | 2 | Urmatoarea >

Descarca de aici catalogul CALOR

Adauga datele tale de contact mai jos si primeste catalogul CALOR pentru 2008-2009 la adresa de e-mail specificata.

 

Social plugin

Aboneaza-te la newsletter

Adauga datele tale de contact mai jos si primeste noutati CALOR prin email

 

Gaseste solutiile CALOR