• 021.411.44.44
  • 0737.23.44.44
  • 031.413.44.44
  • 0372.27.44.44

Cos de produse

(Nici un produs in cos)

Detector gaze - Functionare

Detector gaz - comanda acum

 

FUNCTIONAREA UNUI DETECTOR DE GAZ

Se conecteaza DETECTORUL DE GAZE la o tensiune de alimentare de 220V, 50 Hz

La prima pornire a detectorului si dupa ce a fost o cadere a tensiunii din retea, acesta va intra intr-o faza de auto - test si de stabilizare a sensorului care va dura 5 minute. In acest timp se vor aprinde alternativ ledurile rosu si verde, ceea ce va indica faptul ca aparatul nu este inca gata sa detecteze gazul. Dupa cele 5 minute va ramane aprins numai ledul verde.

Definitii / Simptome:

Monoxidul de carbon (CO) este un gaz, incolor, inodor, insipid. Monoxidul de carbon provine din arderea incompleta a unor combustibili precum gazul natural, motorina, petrolul sau a lemnelor (de exemplu in sistemul de incalzire, in sistemele de gatit, focuri,motoare,masini,,etc.).
Intoxicarea cu monoxid de carbon se procuce atunci cand se inhaleaza o cantitate insemnata de monoxid de carbon, astfel incat monoxidul de carbon incepe sa inlocuiasca oxigenul transportat de sange.
Pe parcurs ce monoxidul de carbon inlocuieste oxigenul din sange, organismul omului incepe sa functioneze anormal (efect toxic direct, în special pe celula nervoasă).

 Simptomele acute sunt direct proportionale cu concentratia gazului acumulat si cu perioada de timp in care s-a inhalat monoxidul de carbon si constau in : ritm cardiac crescut (puls peste 100), dificultăţi de concentrare si judecata (in majoritatea cazurilor fără ca persoana în cauză să realizeze), confuzie, somnolenţă dureri de cap, ameţeli, greaţă, slăbiciune, iritabilitate, zgomote în urechi, tulburări de vedere. In cazul in care nu se intervine în timp util se ajunge la comă şi in final la deces.

Bioxidul de carbon (CO2) este un gaz, incolor, inodor, insipid care provine din arderea completa a unor combustibili precum gazul natural, motorina, petrolul sau a lemnelor (de exemplu in sistemul de incalzire, in sistemele de gatit, focuri,motoare,masini,,etc.).

Excesul de bioxid de carbon (dioxid de carbon)  în sânge se defineste in termeni medicali prin „hipercapnie” si se datoreaza creşterii cantitatii bioxidului de carbon în amestecul respirator.

Creşterea nivelului de bioxid de carbon conduce nu numai la o creştere a nivelului de bioxid de carbon din sange, dar şi la o scădere a nivelului de oxigen din sânge şi celule si se resimte mai ales atunci când se desfasoara o activitate fizica mai intensa.(apare senzatia de „lipsă de aer” care conduce la scurtarea respiraţiei, la accelerarea ritmului respirator (gâfâială), oboseală, crampe musculare, dureri de cap şi in final, cazul cel mai grav , la pierderea cunoştinţei.

Atunci când scafandrul simte un anumit inconfort respirator, nevoia inhalării unei cantităţi mai mari de aer şi oboseală, este recomandat ca el oprească înotul sau activitatea pe care o desfăşoară, relaxându-se şi respirând profund.

Respiraţia superficială, respiraţia cu pauze, utilizarea unui aparat de respirat cu rezistenţe gazodinamice mari, sunt factori care împiedică sau încetinesc schimbul normal de gaze din plămâni şi.


Gazul metan (CH4) este un gaz care se produce si se distribuie de catre societati specilizate (ROMGAZ, PETROM, GAZPROM, , DISTRIGAZ, VITALGAZ, etc.) folosind in diferite scopuri: incalzire, gatit, industrie, etc. Gazul metan are in compozitie “mercaptan”, astfel incat nu mai este inodor si poate fi detectat prin mirosul specific de “mercaptan”.

Ce sa facem in caz de intoxicare?

In cazul in care in incaperile imobilului s-a produs o acumulare de monoxid de carbon, sau de gaz metan (GPL), sau de dioxid de carbon se recomanda ca toate ferestrele si usile sa fie deschise, iar persoanele din imobil sa fie evacuate la aer curat. Daca nu sunt instalate detectoare de gaz/monoxid de carbon (acestea pot actiona automatizat daca sunt corect instalate si intretinute), dupa o aerisire prealabila trebuiesc inchise imediat sursele care au produs aceasta acumulare de gaze toxice si otravitoare (la gaz metan se inchide robinetul de acces de la contor in imobil, la monoxid de carbon se stinge focul, etc.).

In cazul in care persoanele evacuate din imobil la aer liber se simt in continuare rau, trebuie chemat de urgenta serviciul de ambulanta si trebuie specificat ca salvarile care sosesc la locul incidentului sa fie dotate cu masti de oxigen pentru o interventie imediata. 


 Cum sa prevenim intoxicatiile cu gaze toxice?

 

In primul rand, pentru prevenirea intoxicaţiilor cu monoxid de carbon (cele mai numeroase), toate sistemele de încălzire trebuie să fie corect instalate, întreţinute şi verificate periodic. Cosul de fum trebuie sa aiba un tiraj normal (sa nu fie infundat, subdimensionat, etc.).

Cu exceptia centralelor termice cu camera etansa (cele cu tiraj fortat care iau aerul necesar arderii de afara prin intermediul unui cos de fum coaxial) toate celelalte sisteme de inclazire trebuie fie amplasate intr-o incapere in care sa fie prezenta in perete o priza de aer proaspat corect calculata si dimensionata (sau macar un geam deschis partial pana la instalarea unei prize de aer proaspat permanente).

De asemenea se recomanda ca sa nu fie lasate in functionare aparate consumatoare de gaz cu flacara deschisa (de exemplu : aragaze, cuptoare, sobe, etc.)

 

 

Descarca de aici catalogul CALOR

Adauga datele tale de contact mai jos si primeste catalogul CALOR pentru 2008-2009 la adresa de e-mail specificata.

 

Social plugin

Aboneaza-te la newsletter

Adauga datele tale de contact mai jos si primeste noutati CALOR prin email

 

Gaseste solutiile CALOR