• 021.411.44.44
  • 0737.23.44.44
  • 031.413.44.44
  • 0372.27.44.44

Cos de produse

(Nici un produs in cos)

Articole similare cu Intrebari frecvente despre fose septice:

Intrebari frecvente despre fose septice

Fose septice - intrebari frecvente

 

Care sunt posibilitatile de instalare a unei fose atunci cand nivelul panzei freatice este ridicat (1.5m - 1m)?
In aceasta situatie apar doua probleme:

1.fixarea fosei in pamant:

In terenuri mlastinoase, in cazul in care panza freatica este foate aproape de fundul gropii, recipientul,asezat in groapa, se va umple complet cu apa inainte de turnarea materialului de umplutura avand astfel o buna stabilitate datorita greutatii lichidului.Dupa fiecare vidanjare, fosa se va umple imediat cu apa. O solutie mai costisitoare este urmatoarea: recipientul sa fie asezat pe o placa de beton turnata in acest scop pe fundul gropii si ancorat de aceasta prin intermediul unor bare de otel indoite dupa forma sa. Punctele de ancorare trebuie situate in afara extremitatilor laterale ale fosei si la o distanta de minim 150mm fata de marginile planseului de beton.


2.sistemul de infiltrare a apei in sol:

In cazul in care nivelul panzei freatice este ridicat se recomanda micsorarea adancimii liniei de drenaj si marirea suprafetei acestuia pentru a asigura dispersia apei in sol. In acest sens este recomandabila utilizarea mai multor tevi de dren cu perforatii ale caror diametru sa creasca progresiv pe toata lungimea tevii.O alta solutie ar fi drenajul cu functionare alternativa. Acesta presupune montarea unui camin de distributie la iesirea din fosa , cu ajutorul caruia sa directionati apa alternativ pe o linie sau alta de drenaj lasand timpul necesar ca apa din una din linii sa se infiltreze in sol. O solutie mai costisitoare ar fi pomparea apei catre o alta parte a curtii unde solul permite infiltrarea apei fara probleme.


Ce panta si ce diametru trebuie sa aiba conducta dintre casa si Fosa septica ?
O panta de 1% este suficienta, iar conducta pentru evacuarea apelor uzate Ø110mm. In conductele cu diametre , apele uzate nu ating viteza de autocuratire , materialele solide raman pe conducta, in timp se intaresc si duc la infundarea tevii .


Drenajul este absolut necesar ? DA!

In conditiile in care doriti da instalati o Fosa septica tricompartimentata, si nu un simplu bazin pe care sa-l vidanjati la o luna, raspunsul este DA drenajul este necesar. In drenaj se realizeaza epurarea biologica finala,cu ajutorul bacteriilor aerobe prezente in sol.


Care este perioada de vidanjare ?
In functie de consumul de apa specific fiecarei locuinte, Fosele septice tricompartimentate Cribernet sunt proiectate si dimensionate pentru o perioada de vidanjare cuprinsa intre 1 si 2 ani.

Pentru fosa septica este necesar aviz de mediu ?
In ceea ce priveste avizul de mediu este bine de stiut ca autoritatea de mediu nu elibereaza avize pentru aceste produse. Tot ceea ce vi se cere din partea agentiei de mediu in momentul in care construiti, este sa aveti prevazut in proiect un sistem de colectare si tratare a apei, sau stocare in vederea vidanjarii ( in cazul in care nu aveti canalizare) nefiind precizat tipul produsului ( acesta poate fi fosa septica betonata, bazin vidanjabil din fibra de sticla, ministatie epurare etc.).

 

Descarca de aici catalogul CALOR

Adauga datele tale de contact mai jos si primeste catalogul CALOR pentru 2008-2009 la adresa de e-mail specificata.


 

Social plugin

Aboneaza-te la newsletter

Adauga datele tale de contact mai jos si primeste noutati CALOR prin email


 

Gaseste solutiile CALOR