• 021.411.44.44
  • 0737.23.44.44
  • 031.413.44.44
  • 0372.27.44.44

Cos de produse

(Nici un produs in cos)

Articole similare cu Ce este o pompa de caldura:

Ce este o pompa de caldura

SUPER PROMOTIE POMPE DE CALDURA
CLICK AICI

Pompe Caldura Aer - Apa

Pompe Caldura Apa - Apa

Pompe Caldura Apa - Aer

Pompe de Caldura Aer - Apa
Preturi

Pompe de Caldura Apa - Apa
Preturi

Pompe de Caldura Apa - Aer
Preturi

Pompe Caldura

GENERALITATI - POMPE DE CALDURA

Pompele electrice moderne de caldura, ofera posibilitati tehnice efective pentru economisirea de energie si reducerea emisiilor de C02. In cazul reducerii necesarului de caldura prin izolatie termica imbunatatita, pompa electrica de caldura (mai ales in cladirile noi) reprezinta o buna alternativa.


Adaptarea corecta a sursei de caldura si a sistemului de distributie de caldura la regimul de functionare al pompelor de caldura, conduce la functionarea sigura si economica a instalatiilor de Incalzire cu pompe de caldura. Pompa de caldura ofera premisele tehnice necesare pentru a folosi eficient energia solara sub forma de cladura ecologica pentru incalzire si preparare de apa calda menajera.


Pompa de caldura obtine aproximativ 3/4 din energia necesara pentru incalzire din mediul inconjurator, iar pentru restul, pompa de caldura utilizeaza ca energie de actionare curent electric. Caldura ecologica 2 energie solara acu- mulata In sol, apa si aer 2 sta la dispozitie In cantitati nelimitate. Pompa de caldura ofera posibilitatea pentru incalzire economica si ecologica prin utilizarea caldurii ecologice.

 

Pompe Caldura


  •  Energie de actionare (curent electric)

  •  Caldura ecologica (sol, apa, aer)

  •  Caldura pentru incalzire
PRINCIPIUL DE FUNCTIONARE AL UNEI POMPE DE CALDURA

Modul de functionare al pompei de caldura corespunde modului de functionare al unui frigider. In cazul frigiderului, agentul de racire scoate caldura cu ajutorul vaporizatorului, iar prin intermediul condensatorului aparatului, aceasta se transfera in incapere.


In cazul pompei de caldura, caldura se atrage din mediul Inconjurator (sol, apa, aer) si se conduce la sistemul de Incalzire. Circuitul agregatului de racire se realizeaza conform legilor fizice. Agentul de lucru, un lichid care atinge punctul de fierbere la o temperatura redusa, se conduce Intr-un circuit si consecutiv, se evapora, se comprima, condenseaza si se destinde (vezi fig. Circuitul pompelor de caldura).


Preluarea caldurii din mediul inconjurator in vaporizator se afla agent de lucru lichid la presiune redusa. Nivelul de temperatura al caldurii ecologice din vaporizator este mai ridicat decât domeniul de temperaturi de fierbere corespunzator presiunii agentului de lucru.


Aceasta diferenta de temperatura conduce la o transmitere a caldurii ecologice asupra agentului de lucru, iar agentul de lucru fierbe si vaporizeaza. Caldura necesara se preia de la sursa de caldura.


Pompe Caldura

(A) Caldura ecologica

(B) Compresor

(C) Turul circuitului de Incalzire

(D) Returul circuitului de Incalzire

(E) Condensator

(F) Ventil de destindere

(G) Vaporizator


Cresterea temperaturii In compresor:
Vaporii rezultati din agentul de lucru se aspira continuu din vaporizator de catre compresor si se comprima. In timpul comprimarii cresc presiunea si temperatura vaporilor.
 
Transferul de caldura la instalatia de incalzire:
Vaporii agentului de lucru ajung din com- presor In condensatorul care este Incon- jurat de agent termic. Temperatura agentului termic este mai redusa decât temperatura de condensare a agentului de lucru, astfel Incât vaporii se racesc si se lichefiaza (condenseaza) din nou.

Energia (caldura) preluata In vaporizator si suplimentar, energia electrica transferata prin comprimare, se elibereaza In condensator prin condensare si se transfera agentului termic.

Circuitul se Inchide:
In continuare se recircula agentul de lucru prin intermediul unui ventil de destindere In vaporizator. Agentul de lucru trece de la presiunea ridicata a condensatorului la presiunea redusa a vaporizatorului. La intrarea In vaporizator se ating din nou presiunea si temperatura initiala. Circuitul este Inchis.

SURSE DE CALDURA PENTRU POMPE DE CALDURA

 

SOLUL


Solul capteaza energia solara radiata.


Energia este captata de sol, fie direct sub forma de radiatii sau indirect sub forma de caldura provenita de la ploi si din aer. Caldura acumulata In sol se preia prin schimbatoare de caldura montate orizontal 2 numite si colectori pentru sol 2 sau prin schimbatoare de caldura montate vertical - asa numite sonde pentru sol.
 
Instalatiile vor functiona, de regula in regim monovalent. Trebuie utilizate la fel ca si pompele de caldura pentru apa freatica. Sondele si schimbatoarele de caldura se vor monta numai aproape de suprafata apei freatice. Montarea sondelor si a schimbatoarelor de caldura la un nivel inferior al apei freatice nu se aproba de obicei, deoarece nu se poate preveni avarierea orizontului apei freatice. Astfel se va proteja apa potabila care se gaseste la un nivel inferior.

 

Pompe Caldura

 

PANZA FREATICA


Apa freatica este un bun acumulator pentru caldura solara.


Chiar si In zilele reci de iarna se mentine o° temperatura constanta de ÷7 pâna la ÷12 un avantaj. Datorita nivelului de temperatura constant al sursei de caldura, indicele de putere al pompei de caldura se mentine de-a lungul Intregului an ridicat. Din pacate, apa freatica nu se gaseste In cantitati suficiente In toate zonele si nu are o calitate corespunzatoare.Dar acolo unde conditiile permit, merita sa se utilizeze acest sistem.


In cazul apelor freatice fara continut de oxigen, dar cu continut ridicat de fier si mangan se Ingalbenesc puturile. In aceste cazuri, apa freatica nu trebuie sa vina In contact cu aerul sau trebuie tratata corespunzator.


In general, calitatea apei trebuie sa corespunda valorilor limita mentionate In tabe- lul urmator, diferentiata In functie de materialele folosite In schimbatoarele de caldura otel inoxidabil (1.4401) si cupru. Daca se respecta aceste valori limita, atunci functionarea puturilor va fi fara probleme.


Utilizarea apei freatice trebuie aprobata de catre organele competente (de obicei Regia de apa).Pentru utilizarea caldurii trebuie realizat un put aspirant si un put absorbant (put drenant). Chiar si lacurile si râurile sunt indicate pentru obtinerea de caldura, pentru ca ele actioneaza de asemenea ca acumulatoare de caldura. In acest caz trebuie proiectat un circuit intermediar. Referitor la posibilitatile de utilizare a apei va va informa Regia de apa.


Pompe Caldura

 

Ce este o pompa de caldura - detalii

Descarca de aici catalogul CALOR

Adauga datele tale de contact mai jos si primeste catalogul CALOR pentru 2008-2009 la adresa de e-mail specificata.

 

Social plugin

Aboneaza-te la newsletter

Adauga datele tale de contact mai jos si primeste noutati CALOR prin email

 

Gaseste solutiile CALOR