• 021.411.44.44
  • 0737.23.44.44
  • 031.413.44.44
  • 0372.27.44.44

Cos de produse

(Nici un produs in cos)

Principiul de functionare fose septice ecologice IMHOFF

PRINCIPIUL DE FUNCTIONARE FOSE SEPTICE ECOLOGICE IMHOFF

 

schema fose septice ecologica IMHOFF

Fosa septica ecologica (biologica) IMHOFF se deosebeste de o fosa septica de sedimentare prin compartimentarea speciala. În primul compariment se produce decantarea apei, iar în a doilea depozitarea si fermentarea namolului (sedimentelor).


Compartimentul de decantare are forma unui jgheab simplu, de forma circulara, cu radierul înclinat, si este prevazut cu o fanta îngusta pe toata lungimea, prin care namolul decantat trece în compartimentul inferior.


Aflat sub un strat gros de apa, sub actiunea bacteriilor namolul intra în fermentare anaeroba criofila, cu producere de biogaz. (Anaerob înseamna conditii cu lipsa de oxigen, iar criofil se refera la faptul ca, fermentarea se desfasoara la temperatura apei uzate din bazin, de 5-15 grdC, fara încalzire.)

 

fosa septica ecologica - functionare

 


Biogazul este un amestec de gaze, în proportie de cca. 60 % metan (CH4), cca. 39 % bioxid de carbon (CO2), în rest hidrogen (H2), hidrogen sulfurat (H2S) si altele. Din cauza metanului, fosele septice si fosele biologice IMHOFF prezinta pericol de explozie ! Ele trebuie prevazute cu aerisire pentru evacuarea gazelor acumulate.


Hidrogenul sulfurat cauzeaza mirosul întepator de oua clocite. Cu o buna întretinere însa, ca si la fosa septica, acest miros este abia perceptibil. Ca si în cazul fosei septice, si aici se formeaza o crusta pe suprafata apei deasupra spatiului de fermentare, ce trebuie sparta în permanenta pentru asigurarea evacuarii libere a gazelor produse.


Namolul fermentat trebuie evacuat o data sau de doua ori pe an prin vidanjare, dar nu mai repede de 8 luni. Pentru o eficienta marita, se recomanda montarea in amonte a unui degresor sau a unei fose septice si in aval a unui filtru percolator anaerob. Aceasta solutie este indicata locuintelor permanente cu pana la 10 locuitori.


 

 

 

Principiul de functionare fose septice ecologice IMHOFF - detalii

Descarca de aici catalogul CALOR

Adauga datele tale de contact mai jos si primeste catalogul CALOR pentru 2008-2009 la adresa de e-mail specificata.


 

Social plugin

Aboneaza-te la newsletter

Adauga datele tale de contact mai jos si primeste noutati CALOR prin email


 

Gaseste solutiile CALOR