• 021.411.44.44
 • 0737.23.44.44
 • 031.413.44.44
 • 0372.27.44.44

Cos de produse

(Nici un produs in cos)

Intrebari si raspunsuri referitoare la Centrale termice pe lemne cu gazeificare

In aceasta sectiune poti consulta cele mai frecvente intrebari referitoare la Centrale termice pe lemne cu gazeificare precum si raspunsurile oferite de expertii Calor. Da click pe o intrebare pentru a vedea raspunsul.

Centrale termice pe lemne cu gazeificare preturi Poti consulta lista de preturi Centrale termice pe lemne cu gazeificare comercializate de Calor urmand linkul
Centrale termice pe lemne cu gazeificare preturiCAZAN PE LEMNE CU GAZEIFICARE ARCA ASPIRO 29 R - 30 kW


#6422 - ARCASPIROA29

Care sunt principalele avantaje la o centrala termica pe lemen cu GAZEIFICARE ????

+ Raspuns #6422

Avantajele unei centrale termice pe lemne cu gazeificare:

 • Camera de ardere, unde se pun lemnele, este mai spatioasa si permite alimentarea cu lemne de dimensiuni mai mari decat la o centrala clasica.
 • Ventilatorul cu care este dotata centrala pe lemne asigura cantitatea de aer necesara arderii in toate conditiile.
 • Exhaustorul ajuta la o ardere completa, reducand "afumarea" centralei pe lemne si ajuta la o ardere eficienta.
 • Construit cu 3 drumuri de fum asigurand o ardere eficienta.
 • Este mult mai usor de curatat un cazan pe gazeificare.
 • Ventilatorul functioneaza independent, functie de setari si temperaturile din instalatie.
 • Centrala pe gazeificare este echipata cu o serpentina de racire, adica un element suplimentar de protectie impotriva supraincalzirii.

  Arderea inversa(prin gazeificare) si captusirea cu elemente ceramice duc la o ardere foarte buna, cu nivel de noxe redus.

Conditii generale pentru ca un cazan cu gazeificare sa functionare eficient si cu un randament ridicat:

 

 • Cazanele pe gazeificare pot fi instalate doar de catre firme de instalatii, specializate si instruite de catre producator.
 • Centrala pe gazeificare trebuie instalat intr-o incapere speciala, cu umiditate scazuta si ventilata.
 • Pentru a se preveni formarea condensului acid in cazan si a se mari in acest fel durata de viata a centralei pe gazeificare, dar si pentru a se asigura o functionare buna intr-un regim de gazeificare, trebuiesc respectate conditiile de baza, de a mentine temperatura in returul cazanului de peste 65°C. Pentru a se obtine acest lucru se recomanda montarea unei vane termice de ameste si pompa de recirculare.
  Pompa de circulatie a agentului termic este comandata de un termostat de contacti si trebuie sa actioneze pompa de recirculatie atunci cand temperatura agentului termic de pe retur este sub 70 - 80°C. Indiferent de modul de functionare al centrlaei, temperatura apei din centrala trebuind sa fie de 80 - 90°C.
  In zilele in care necesarul termic este in mod normal de sub 40 % din puterea nominala a cazanului sau atunci cand centrala pe lemne se foloseste doar pentru prepararea apei calde menajere (ACM)este necesar sa opriti si repornit zilnic.
 • Nu se va utiliza cazanul pe gazeificare pe perioade lungi de timp la o putere termica minima.
Data:
Produs: ARCASPIROA29

#2234 - ARCASPIROA29

Ma intereseaza un cazan cu gazeificare pe lemne pentru o casa de trei sute de metri patrati(750 metri cubi) , trei bai , izolata cu 5 cm polistiren . Am vazut pe site mai multe cazane atmos as vrea sa stiu ce putere am nevoie , care este diferenta intre cazanele cu gazeificare si cel generator si cum se poate face instalatia cu rezervoare de acumulare

+ Raspuns #2234

Buna seara.

1. Pentru volumul de aer de 750 mc aveti nevoie de aproximativ 35 kW.

2. Centralele termice pe lemne cu gazeificare se refera la modul de ardere al lemnelor (procedeu numit gazeificare... : flacara produsa de arderea lemnelor, cu ajutorul unui ventilator pe aspiratie, arde de sus in jos - cam anormal ar spune unii, dar asa se intampla... in acest mod lemnele ard complet si randamentul cazanului este mult mai mare. Astfel se vor consuma mai putine lemne si se va "incarca" cazanul mai rar.)

ATENTIE: la astfel de cazane - cu gazeificare - este, insa, nevoie de lemne bine uscate si taiate cam la aceeasi dimensiune (unele fata de altele...), pentru ca arderea sa fie uniforma.

Cazanele ARCA ASPIRO sunt un pic mai speciale (fiind considerate "mercedesul" cazanelor pe lemne: au trei drumuri de fum (traseul fumului este mai "lung", deci cedeaza mai multa caldura in cazan - astel se obtin radamentele ridicate.

Centralele pe lemne ARCA ASPIRO - sunt prevazute cu tablou de automatizare digital care "stie" sa gestioneze 4 pompe (una pentru ciculatie, una pentru recirculatie cazan, una pentru boiler si ultima ... pentru panourile solare daca se vor monta vreodata....). Gestionand si pompa de boiler puteti "vedea" si seta din tabloul centralei temperaturile apei calde din boiler.

ARCA ASPIRO este singura centrala de pe piata cu tabla de 8 mm (practic nu exista suduri in contact cu flacara de la lemne - cazanul fiind facut dintr-o "bucata" - sudurile fiind doar pe fundul cazanului unde nu exista flacara.... Mai multe detalii daca doriti va rog sa ne contactati pe e-mail sau telefonic.

P.S. avem pe site atat centrala simpla, in oferta, cat si un pachet general cu toate accesoriile:

Data: 2009-10-26
Produs: ARCASPIROA29

#1 - ARCASPIROA29

Ce avantaje am daca achizitionez o centrala ARCA CALDAIE model Aspiro ?

+ Raspuns #1

Principalele avantaje ale unei centrale termice pe lemne cu gazeificare - ASPIRO:

- Presiunea de lucru - 5 bari (cam cea mai mare din piata)
- Grosimea tablei = 8 mm !!!
- Nu exista suduri care sa intre in contact cu flacara de la lemn !!!
- Automatizare digitala de exceptie: controleaza temperatura apei pe tur, pe retur, in boiler si pe un eventual circuit solar
- si nu in ultimul rand: 3 drumuri de fum !!! - fapt ce duce la un randament real foarte ridicat si implicit o incarcare mai rara cu lemne a centralei

P.S. in cazul achizitionarii intregului pachet de centrala termica pe lemne cu gazeificare ARCA ASPIRO (pompe de circulatie, vase de expansiune, boiler, supape, teava cupru, etc) veti beneficia de un discount suplimentar

Data: 2009-05-05
Produs: ARCASPIROA29

CENTRALA ARCA ASPIRO 90 R - 84 kW


#6177 - ARCASPIROA90

As fi interesat de o centrala Arca Aspiro inox A90 - 105KW. Daca o aveti pe stoc va rog sa-mi comunicati pretul si termenul de livrare, in cel mai scurt timp posibil. Va multumesc.

+ Raspuns #6177

Centralele pe lemne cu gazeificare ARCA CALDAIE le tinem pe stoc pana la o putere de 100 kW. Termenul de livrare - in mod normal - daca in momentul comenzii nu se afla in stoc - este de 1 saptamana (in Italia sunt pe stoc si dureaza doar transferul banilor si transportul efectiv - daca se ridica joia/vinerea din Italia - centrala ajunge indepozitul CALOR urmatoarea Luni.

Data: 2010-06-28
Produs: ARCASPIROA90

CAZAN PE LEMNE CU GAZEIFICARE TERMOFARC FI 25 GS - 25,6 KW


#6421 - CALFI25GS

Care este consumul mediu zilnic de lemn utilizat la incalzire pentru o centrala cu puterea de 45-50 Kw ( sau consum specific intr-o unitate de masura pe care d-vs o apreciati) Cu multumiri anticipate

+ Raspuns #6421

Buna ziua.
La intrebarea dvs. este foarte greu de dat un raspuns exact...

Pentru un cazan cu functionare pe lemne - de 40 kW (ales corect pentru un spatiu ce necesita 40 kw termici) consumul mediu de lemne este:

Pentru lemne uscate cu umiditate 18% si putere calorifica de 3.500 kcal/h - CONSUMUL ESTE DE 11,2 kg lemne/ora

Dupa cum observati sunt mai multe variabile:

 • - umiditatea lemnelor (gradul lor de uscare);
 • - puterea lor calorifica (de fapt ne referim la tipul de lemn: brad, fag, ulm, stejar, etc);
 • - caracteristicile termice ale fiecarei case (gradul de izolatie si confortul termic dorit), precum si
 • - temperatura externa...

 

Data: 2010-07-11
Produs: CALFI25GS

CAZAN PE COMBUSTIBIL SOLID CU GAZEIFICARE VITOLIGNO 100-S 40 KW


#7012 - VIEVTLGNO100S40

unde este facuta? cat costa? de unde poute fi cumparata ? in prez sunt incluse si pompele?

+ Raspuns #7012

Viessmann este o marca GERMANA

Pretul este afisat pe site:
Puteti sa o ridicati de la sediul nostru - dupa ce o platiti sau poate fi livrata (gratis) direct la sediul dvs, in aceleasi conditii: dupa ce o platiti. Nicio centrala pe lemne nu se livreaza cu pompe, vas de expansiune, boiler (daca este cazul), supape de siguranta... Toate aceste accesorii pot fi achizitionate si de la firma nostra - CALOR slr - fiind importator direct de echipamente termice si climatizare

Data: 2010-08-09
Produs: VIEVTLGNO100S40

Descarca de aici catalogul CALOR

Adauga datele tale de contact mai jos si primeste catalogul CALOR pentru 2008-2009 la adresa de e-mail specificata.

 

Social plugin

Aboneaza-te la newsletter

Adauga datele tale de contact mai jos si primeste noutati CALOR prin email

 

Gaseste solutiile CALOR