• 021.411.44.44
  • 0737.23.44.44
  • 031.413.44.44
  • 0372.27.44.44

Cos de produse

(Nici un produs in cos)

Articole similare cu Sistemul solar termic - BOILERE SOLARE:

Sistemul solar termic - BOILERE SOLARE

Rezervoare de acumulare solare

Rezervorul de acumulare este componenta instalatiei care permite inmagazinarea energiei solare termice, minimalizand posibilele pierderi de energie.

Caracteristici importante ale rezervoarelor de acumulare solare

Rezervorul de acumulare este partea centrala a instalatiei si necesita cateva caracteristici importante pentru a asigura functionarea corecta si durabilitatea sistemului solar termic.

- Rezistenta mecanica, care garanteaza durabilitatea la presiuni inalte, la loviturile berbecului hidraulic si la manipularea in timpul fazei de transport

- Rezistenta termica, deoarece rezervoarele de acumulare solare trebuie sa suporte varfuri de temperatura de pana la 120°C

- Rezervorul de acumulare trebuie sa fie prevazut cu „anod de sacrificiu” (de obicei din magneziu) sau cu o protectie catodica (care actioneaza generand curenti electrici protectori). In ambele cazuri trebuie efectuate verificari in fiecare an, iar, daca este necesar, componentele trebuie inlocuite (la fiecare 2-5 ani).

- Rezervoarele de acumulare pentru uz sanitar din otel inoxidabil au o durata de utilizare mai lunga dar sunt mai scumpe; rezervoarele de acumulare emailate sunt foarte raspandite si pot avea o viata utila foarte lunga. Nu se recomanda utilizarea rezervoarelor de acumulare din materiale plastice ca rezervoare principale sau a rezervoarelor din otel zincat, din cauza problemelor de rezistenta la presiune si la temperaturi inalte, precum si din cauza aspectelor igienice.

- Stratificarea este un proces natural care aduce in echilibru termodinamic un volum de apa neperturbat. Intr-un rezervor de acumulare sanitar, stratificarea provoaca stationarea la inaltime mai mare a volumelor de apa cu temperatura mai mare si coborarea apei cu temperatura mai redusa. Stratificarea are un efect pozitiv, atat asupra disponibilitatii de apa calda, cat si asupra schimbului termic al instalatiei solare.

In general, forma rezervorului de acumulare si prezenta unor dispozitive speciale interne de stratificare poate accelera acest proces.

Diferente temperatura intre boiler verical si orizontal

Pierderi caldura la un boiler solar

- Izolatia termica a unui rezervor de acumulare trebuie sa fi e optima (groasa si cu material cu joasa conductivitate termica ? (W/mK). Acest lucru este demonstrat de faptul ca un rezervor de 300 litri (instalatie casnica tipica) incorect izolat poate pierde circa 1.200 kWh pe an; pierderile se constata in special noaptea. Principalele zone de pierdere termica sunt cele indicate in imagine, adica racordurile la tuburi, acoperirile metalice neizolate sau cu izolatie termica inadecvata. In mod normal, pentru rezervoarele cu volum intre 300- 500 litri, izolatia este realizata din poliuretan expandat, insa, pentru volume mai mari, este preferabila utilizarea de izolant din material moale care poate fi indepartat, pentru o mai mare accesibilitate la partile tehnice in faza de montare.

Foarte importante sunt echipamentele rezervorului, care il fac mai flexibil pentru conectarea la diversele aplicatii:
- racord pentru recirculatie
- puturi la diverse inaltimi pentru controlul temperaturilor interne si gestionarea instalatiei
- posibilitatea de a instala o integrare cu rezistenta electrica
- flansa de inspectie si curatare interna cu dimensiuni ridicate

Tipuri de rezervoare solare

Rezervoarele de acumulare se pot clasifica dupa diverse criterii:
- aplicatie
- pozitionare: verticala sau orizontala
- schimbator de caldura: intern sau extern (in primul caz, cu serpentina sau cu acoperire)
- dispozitiv de stratificare: cu sau fara
- material si tratament al cazanului: otel inox, otel vitrificat, cupru sau altele.

Aplicare si pozitionare Boilere Solare

- Pentru aplicatii standard de producere de apa calda menajera, exista urmatoarele tipuri de boilere solare:

Boiler Solar Simplu
Boiler Solar Simplu
Boiler Solar cu Serpentina
Boiler Solar cu serpentina interna
Boiler Solar cu Serpentina Dubla
Boiler Solar cu serpentina interna
Boiler Solar cu acoperire


Boiler Solar cu Acoperire

- Pentru aplicatii speciale, utilizate pentru producerea simultana de apa calda menajera si incalzirea locuintelor, exista forme speciale precum: Boiler Solar Kombi cu rezervor sanitar, Boiler Solar Kombi cu producere instantanee de apa menajera.

Boiler Solar Kombi

 

<<< Sistemul solar termic - PANOURI SOLARE Sistemul solar termic - SCHIMBATOR CALDURA >>>

Descarca de aici catalogul CALOR

Adauga datele tale de contact mai jos si primeste catalogul CALOR pentru 2008-2009 la adresa de e-mail specificata.

 

Social plugin

Aboneaza-te la newsletter

Adauga datele tale de contact mai jos si primeste noutati CALOR prin email

 

Gaseste solutiile CALOR