• 021.411.44.44
  • 0737.23.44.44
  • 031.413.44.44
  • 0372.27.44.44

Cos de produse

(Nici un produs in cos)

Sfaturi pentru ingrijirea corecta a piscinelor

Preturi piscine si accesorii piscine

Inceputul sezonului

BAYROL recomanda schimbarea apei o data pe an, pentru piscinele exterioare, iar in cazul piscinelor interioare la un interval de 2-3 ani. Cel mai potrivit moment pentru schimbarea apei este primavara, deoarece piscina necesita curatare dupa fiecare iarna. Daca piscina goala nu prezinta depuneri de calcar si poluanti, verificati filtrul si umpleti piscina cu apa proaspata. Dupa reglarea pH-ului intre valorile 7.0 - 7.4, se aplica un tratament soc pe baza de clor.

Curatarea

Curatarea piscinei la intervale regulate este o preconditie pentru o tratare corecta a apei din piscina. Curatarea se face cel putin o data pe an, indiferent daca piscina este interioara sau exterioara pentru a indeparta bacteriile, depunerile de calcar, grasimile si murdaria depuse pe fundul si peretii piscinei.

Curatarea de primavara

Pentru a curata o piscina goala este de preferat folosirea Decalcit Super. Acest lichid pentru curatare indeparteaza cu usurinta depunerile de calcar neafectand suprafetele sensibile. Adisan este de asemenea potrivit pentru materiale sensibile ( liner, plastic, etc. ).

Curatarea de rutina

Curatarea de rutina trebuie facuta regulat deoarece murdaria se acumuleaza rapid datorita prafului din aer si a folosirii constante. Adisan este potrivit pentru inlaturarea acestor reziduuri. Bordnet este potrivit pentru indepartarea reziduurilor grase de pe marginea piscinei. Pentru o curatare optima folositi Bordnet Care-Set.

Back-washing - Spalarea nisipului din filtru

Chiar daca apa din piscina este tratata corect, acumularea de substante dizolvate (in special saruri) este inevitabila. Concentratia excesiva de saruri poate fi prevenita doar adaugand apa proaspata dupa un program regulat. Cantitatea de apa proaspata ce trebuie adaugata este de 5% din volumul total / saptamana, echivalentul a 5 minute de back-washing cu filtru de nisip. In cazul piscinelor acoperite riscul acumularii de saruri este mai mic deoarece cantitatea de apa evaporata este mai mica, reducandu-se astfel si cantitatea de apa proaspata ce trebuie adaugata regulat.

Atentie! Ingrijire piscine

Atentie!

Folosirea detergentilor de uz casnic pot duce la tulburarea apei, dezvoltare de alge, pot genera spuma si pot zgaria suprafata piscinei.

Ingrijirea pe timp de vacanta

In cazul in care nu aveti un sistem automat de intretinere a piscinei si intentionati sa lipsiti mai mult de 8 zile, trebuie sa aplicati un tratament cu un ingredient activ pentru dezinfectie si prevenire a dezvoltarii algelor. Piscina ar trebui acoperita (daca e posibil), iar dispozitivul ce asigura recircularea apei trebuie lasat in functiune ( pentru jumatate din timpul programului obisnuit ).

Daca aveti un filtru cu nisip adaugati in procesul de back-washing o cantitate suficienta de apa proaspata; aduceti pH-ul intre valorile 7.0-7.4 si puneti in skimmer un dispozitiv Multibloc ( pentru 30-50 m3 apa ). Multibloc va dura pentru aproximativ 3 saptamani.

In cazul unui filtru cu cartus, tratamentul consta in aplicarea catorva tablete Chlorilong in dispozitivul de dozare, in functie de marimea piscinei. Nu uitati sa aplicati o cantitate dubla de Desalgine sau Bayroplus. Chiar daca la intoarcerea din vacanta apa este in stare buna este necesara spalarea filtrului folosind FilterShock.

Intretinerea filtrului

Cea mai comuna cauza a turbiditatii apei din piscina este filtrul murdar sau contaminat.
Aceasta problema apare in general la piscinele unde viteza procesului de back-washing nu este suficienta. Solutia acestei probleme este noul FilterShock pentru curatarea si dezinfectarea filtrului.

Ingrijirea pe perioada iernii

Pe perioada iernii va recomandam sa nu drenati apa din piscina deoarece exista riscul ca peretii piscinei sa se deterioreze datorita presiunii exercitata de sol. O piscina plina este mai putin vulnerabila factorilor externi (diferente de temperatura, obiecte cazute, etc.). Pentru prevenirea dezvoltarii algelor si depunerilor de calcar aplicati Puripool. Acest produs este special pentru tratarea apei pe perioada iernii, facand curatarea de primavara mult mai usoara.

Prezenta ionilor de fier, magneziu sau cupru

Prezenta fierului, magneziului sau cuprului creste considerabil turbiditatea apei. In general precipitatii acestor metale pot fi inlaturati prin floculare. Pentru o inlaturare optima a nedoritilor ioni metalici se aplica un tratament soc cu Chlorifix sau cu Chloriklar pentru a oxida tot fierul si magneziul. Pentru o inlaturare cat mai eficienta se aplica Superflock in skimmer.

Piscine mici

Tabletele Minilong, pe baza de clor, sunt ideale pentru o dezinfectie permanenta a apei din piscinele de dimensiuni mici. De asemenea Bayroklar MiniPool Set (pe baza de oxigen activ) poate fi folosit in tratarea apei din piscinele de mici dimensiuni.

Descarca de aici catalogul CALOR

Adauga datele tale de contact mai jos si primeste catalogul CALOR pentru 2008-2009 la adresa de e-mail specificata.

 

Social plugin

Aboneaza-te la newsletter

Adauga datele tale de contact mai jos si primeste noutati CALOR prin email

 

Gaseste solutiile CALOR