• 021.411.44.44
  • 0737.23.44.44
  • 031.413.44.44
  • 0372.27.44.44

Cos de produse

(Nici un produs in cos)

Articole similare cu Rolul unei statii de dedurizare - dedurizatoare:

Rolul unei statii de dedurizare - dedurizatoare

De ce avem nevoie de apa dedurizata ?

 

Pentru a elimina depunerile de calcar pe elementele de incalzire, obiecte sanitare, aparate electrocasnice sau imbracaminte.

Depunerile de calcar (CaCO3) constituie un izolator termic foarte bun. Datorita lor, transferul termic intre apa si elementul de incalzire este mult diminuat si astfel cu aceeasi cantitate de energie electrica sau gaze avem din ce in ce mai putina caldura si/sau apa calda.

In contact cu detergentii apa dura formeaza asa numitul "soap curd", un precipitat galbui care se depune pe rufe, se fixeaza pe piele si in straturile tesaturii si de aceea mainile "scartaie" cand le clatim iar rufele sunt galbene si aspre.

 

Definitie : dedurizare


Dedurizarea este procesul care permite eliminarea calciului si a magneziului din apa. Acestea, impreuna cu prezenta bicarbonatilor, sunt principala cauza a depunerilor in interiorul instalatiilor termice sau casnice (sisteme de incalzire, masini de spalat etc.). De asemenea pot produce probleme mari si in procesele industriale.

 

Modul de functionare

 

Procesul de dedurizare se realizeaza in mod normal prin trecerea apei prin straturi de rasini de schimb ionic (mase cationice). Rasinile continute in coloane schimba ionii de sodiu (Na+) cu care acestea sunt incarcate cu ionii de calciu si magneziu (Ca++ si Mg++) din apa ce trebuie tratata. Cand rasinile sunt “epuizate”, ele sunt pline de ioni de calciu si magneziu (Ca++ si Mg++) in timp ce continutul de ioni de sodiu (Na+), necesari pentru schimb, este sarac. Aceasta duce la necesitatea regenerarii rasinilor.

 

Definitie : regenerare


Regenerarea inseamna refacerea incarcaturii de ioni de sodiu (Na+) a masei cationice; acestia se gasesc in clorura de sodiu (NaCl), cunoscuta si drept sare de bucatarie. In timpul regenerarii are loc un schimb invers intre ionii de sodiu (Na+) si cei de calciu si magneziu (Ca++ si Mg++) acumulati, care sunt eliminati prin racordul de golire. Statiile de dedurizare NOBEL prepara automat saramura din sarea (NaCl) introdusa in rezervorul respectiv sub forma de granule sau tablete.

 

Gama dedurizatoare


Gama dedurizatoarelor NOBEL este adecvata tratarii apei atat in aplicatiile casnice cat si in aplicatiile industriale. Toate materialele din care sunt realizate aceste echipamente, inclusiv rasinile, sunt adecvate contactului cu apa potabila si nu influenteaza negativ gradul de potabilitate al apei.

 

Gama de modele include statiile AS, cu debite de la 1 la 20 mc/h si capacitati ciclice de la 90 la 4300 mc x °Fr (cu coloanele in care se afla masa cationica realizate din rasini poliesterice armate cu fibra de sticla) si statiile AM, cu debite de la 5,5 la 60 mc/h si capacitati ciclice de la 900 la 7200 mc x °Fr (cu coloanele in care se afla masa cationica realizate din otel carbon acoperit la interior cu rasini epoxi de grad alimentar). Functionarea sistemelor este controlata de un programator automat ce comanda regenerarea rasinilor “epuizate” in functie de timp, de volumul de apa tratata sau timp volum.

 

Statiile de dedurizare NOBEL pot fi echipate optional cu dispozitive automate de dezinfectare a masei cationice in timpul regenerarii.

 

 

Rolul unei statii de dedurizare - dedurizatoare - detalii

Descarca de aici catalogul CALOR

Adauga datele tale de contact mai jos si primeste catalogul CALOR pentru 2008-2009 la adresa de e-mail specificata.

 

Social plugin

Aboneaza-te la newsletter

Adauga datele tale de contact mai jos si primeste noutati CALOR prin email

 

Gaseste solutiile CALOR