• 021.411.44.44
  • 0737.23.44.44
  • 031.413.44.44
  • 0372.27.44.44

Cos de produse

(Nici un produs in cos)

Articole similare cu Tehnica solara - Instalarea sistemului solar - Realizarea circuit hidrauluic:

Tehnica solara - Instalarea sistemului solar - Realizarea circuit hidrauluic

Orice circuit solar trebuie sa fie compus si din tevi utilizate pentru circularea agentului termic solar. Caracteristicile definitorii ale unui sistem solar sunt alegerea dimensiunii tevilor, materialul din care sunt realizate tevile, tipul de izolator, circuitul tevilor si procesul de imbinare.

Realizarea traseului hidraulic pentru sistemele solare

 

Pentru a simplifica traseul tevilor trebuie sa aveti in vedere urmatoarele aspecte:
- Cu cat incllinatia sectiunilor orizontale este mai mica cu atat ventilarea este mai buna
- Trebuie evitate pe cat se poate posibil inclinarile inverse, iar daca acest lucru este inevitabil, asigurati-va ca aveti instalata o supapa pentru evacuare aerului.
- Cu cat traseul tevilor, circuitului solar, este mai scurt cu atat mai mare este economia de energie termica si electrica
- Tevile trebuie ancorate cu dispozitive de fixare care sa le asigure un spatiu de alunecare, pentru a evita tensiuni de comprimare asupra tevilor datorate dilatarilor termice.
- Izolarea tevilor si accesoriilor trebuie sa fie foarte buna
- Pentru a proteja portiunile de teava izolata din exterior este recomandata utilizarea tuburilor de protectie din tabla zincata sau aluminiu. Aceste tuburi sunt ideale pentru protectia impotriza infiltratiilor de apa, deteriorarea provocada de razele solare, rozatoare, pasari.

Panouri solare- Teava izolata cu tuburi de protectie

- Elementele utilizate pentru dezaerare trebuie amplasate in partea de sus a sistemului solar. De preferat este ca intre dezaerator si instalatia solara sa fie instalata o camera de amortizare ( aceasta reduce viteza lichidului pana la 0.4 m/s) cu rolul de a colecta aerul infiltrata in circuitul solar. Pentru izolarea dezaeratorului este indicata utilizarea unei valve de interceptare, care are si rolul de a proteja dezaeratorul de defecte datorate supraincazirii care ar putea provoca golirea circuitului cand in panourile solare se formeaza abur. In locul in care efectul pompei este minim, se poate instala vasul de expansiune. Acest loc este de regula dupa iezirea din zolan panourilor solare.

Panouri solare - Instalarea corecta a dispozitivului de dezaerare

Materialele utilizate pentru tevi circuit solar

 

Avand in vedere ca agentul termic solar poate atinge temperaturi inalte in prezenta glicolului, tevile din circuitul primar trebuie sa fie fabricate exclusiv din:
- cupru
- otel inoxidabil
- otel negru
Otelul galvanizat nu poate fi utilizat deoarece in cazul temperaturilor ridicate si in prezenta glicolului are loc un proces rapid de dezincare. in mod similar, tevile multistrat si din material plastic trebuie intotdeauna evitate deoarece nu garanteaza rezistenta la tensiunile termice pe care le poate genera un sistem solar.

Tevile din circuitul secundar pot fi fabricate din:
- cupru
- otel inoxidabil
- material plastic certificat pentru acest tip de aplicatie
Otelul galvanizat nu poate fi folosit pentru acele sectiuni ale instalatiei care intra in contact cu apa menajera.

Panouri solare- tevi circuit solar Panouri solare- tevi circuit solar

In ceea ce priveste izolarea termica a tevilor, tot din cauza temperaturilor care pot fi atinse in circuitul primar, aceasta trebuie sa respecte urmatoarele cerinte:
- sa reziste la temperaturi ridicate (de 125 oC in intervale prelungite si de 180 oC in intervale scurte)
- sa fie rezistenta la actiunea agentilor atmosferici (radiatii ultraviolete, efectul coroziv al agentilor externi) si a faunei (pasari si rozatoare)
- sa satisfaca cerintele privind grosimea specificate de legea nr. 10/91 si conductibilitatea, in sensul standardului EN ISO 8497, care precizeaza un nivel de 0,040 W/(m *K) la 20 oC.
- in cadrul aplicatiilor in aer liber este de dorit o rezistenta la razele UV, conform standardului ISO 4892/2.
Izolantii adecvati pentru aplicatiile din circuitul primar sunt cei de tip cu celule inchise si care au marcajul HT (High Temperature – temperatura inalta).

Panouri solare- tevi circuit solar

 

«articolul anterior Tehnica solara - panouri solare         Tehnica solara - panouri solare articolul urmator»

Descarca de aici catalogul CALOR

Adauga datele tale de contact mai jos si primeste catalogul CALOR pentru 2008-2009 la adresa de e-mail specificata.

 

Social plugin

Aboneaza-te la newsletter

Adauga datele tale de contact mai jos si primeste noutati CALOR prin email

 

Gaseste solutiile CALOR