• 021.411.44.44
  • 0737.23.44.44
  • 031.413.44.44
  • 0372.27.44.44

Cos de produse

(Nici un produs in cos)

Articole similare cu Tehnica solara - Instalarea sistemului solar - Realizarea instalatiei:

Tehnica solara - Instalarea sistemului solar - Realizarea instalatiei

Realizarea instalatiei pentru panourile solare


Schemele de baza pentru panourile solare

In privinta variantelor schemelor de instalare, nu exista limite. Limitarea poate fi in esenta, cauzata de blocul electronic care controleaza instalatia solara si intreactiunea sa cu restul sistemului.
Principalele scheme in care sunt utilizate panouri solare sunt prezentate mai jos:

Panouri solare utilizate pentru producerea de apa calda menajera

Panouri olare utilizate in producerea de apa calda menajera

Panouri solare utilizate pentru producerea de apa calda menajera si incalzire

Panouri solare urilizate pentru incalzire si producerea de apa calda menajera

Panouri solare utilizate pentru piscina

Panouri solare utilizate pentru circuit piscina


Formarea conexiunilor electrice


Sonde de tempratura

Prin amplasarea exacta a senzorului de temperatura se asigura o masurare cat mai corecta a temperaturii. Altfel spus, temperatura afisata de catre dispozitivul de masurare trebuie sa fie cat mai mai apropiata de temperatura lichidului masurat. De aceea sunt mai indicate spre utilizare sondele de imersie decat cele de contact. In cazul in care se utilizeaza o sonda de contact, trebuie sa ne asiguram ca exista un bun contact termic, o izolatie cat mai buna si ca senzorul ales este cel potrivit din punct de vedere al stabilitatii, durabilitatii, precizia masurarii, intervale de temperatura. Un alt factor importanat in alegerea senzorului de temperatura pentru panourile solare este usurinta cu care senzorul poate fi perturbat de undele electromagnetice si de lungimea cablului.

Un factor fundamental pentru solndele de temperatura il reprezinta pozitia.

Sonda panou solar trebuie sa fie conecatat la iesirea de apa calda a unei serii de panouri solare:

Panou solar - Sonda panou solar

Sonda boiler solar trebuie instalata in coespondenta cu serpentina inferioara in punctul cel mai de jos posibil al carcasei.

Panou solar - Sonda boilerului solar

 

Instalatii de impamantare si paratrasnet pentru panourile solare


In cazul in care panourile solare sunt instalate in cladiri unde sunt prezenti lucratori sau panourile solare sunt instalte in cladiri in care accesul este liber pentru public, este necesara analizarea riscurilor, conform standardului CEI 81-4. In orice caz, cladirea trebuie sa fie protejata sau prevazuta cu sisteme de protectie automate, deci trebuie evaluate panourile solare in raport cu nivelul de siguranta a cladirii. Pentru aplicatiile din ansambluri rezidentiale, in locuinte individuale, analiza riscurilor nu se efectueaza prin eliberarea declaratiei de conformitate a sistemului. Deci este corect si normal sa se realizeze doar o legare echipotentiala pentru impamantarea instalatiei cu tevile (mase straine) care intra in cladire, prin intermediul unui conductor verde/galben din cupru cu sectiunea minima de 16 mm2 (nu este necesara o sectiune mai mare de 25 mm2, conform standardului CEI 81-4). Legarea la masa poate fi efectuata printr-o tija de impamantare. Conductorul de impamantare al panoului solar trebuie amplasat in exteriorul cladirii. Tija panoului solar trebuie conectata si la reteaua de impamantare generala printr-un conductor echipotential cu aceeasi sectiune. Daca este prezenta o instalatie paratrasnet, colectoarele pot fi integrate in aceasta.
Observatie: Operatiunile pentru panourile solare privind impamantarea si protectia impotriva descarcarilor atmosferice, trebuie incredintate unor persoane calificate.

 

«articolul anterior Tehnica solara - panouri solare              Tehnica solara - panouri solare articolul urmator»

Descarca de aici catalogul CALOR

Adauga datele tale de contact mai jos si primeste catalogul CALOR pentru 2008-2009 la adresa de e-mail specificata.

 

Social plugin

Aboneaza-te la newsletter

Adauga datele tale de contact mai jos si primeste noutati CALOR prin email

 

Gaseste solutiile CALOR