• 021.411.44.44
  • 0737.23.44.44
  • 031.413.44.44
  • 0372.27.44.44

Cos de produse

(Nici un produs in cos)

Articole similare cu Sistemul solar termic - ACCESORII PANOURI SOLARE:

Sistemul solar termic - ACCESORII PANOURI SOLARE

Accesorii panouri solare


La o instalatie solara exista multe accesorii care sunt  indispensabile functionarii corecte a intregului sistem termic.

Vas de expansiune solar

Vasul de expansiune compenseaza expansiunile termice ale agentului termic solar. De asemenea, cand panourile nu sunt functionale, amestecul aflat inca in stare lichida este impins in jos de aburul care se formeaza; vasul de expansiune trebuie sa primeasca acest volum si sa compenseze dilatarile termice normale. Este important ca volumul vasului de expansiune sa fie ales corect pentru instalatia solara, pentru ca vasul sa aiba o buna rezistenta la presiune (pana la 6-8 bari) si ca membrana din cauciuc din interior sa poata rezista la temperaturi ridicate si la efectul chimic al glicolului.

Vas expansiune solar

Mixer termostatic

In unele perioade ale anului, energia solara poate creste temperatura apei menajere din boiler pana la 90°C. Sarcina mixerului termostatic este de a reduce aceste temperaturi, amestecand apa menajera cu apa rece din retea in timpul alimentarii. Este importanta rapiditatea raspunsului oferit in cazul variatiilor de temperatura (citeva secunde) si este important ca mixerul sa fie prevazut un dispozitiv anti-oparire care sa separe in mod automat fluxul de apa calda de la boiler atunci cand debitul apei reci din retea este intrerupt in amonte (facand astfel imposibila amestecarea).

Mixer termostatic

Supapa de derivatie motorizata

Comandata de o unitate de comanda sau de un termostat, aceasta supapa deviaza apa din circuitul sanitar (sau din circuitul de incalzire), pentru a permite cazanului integrarea in sistemul solar termic. Este important ca aceasta sa aiba timpi de comutare rapizi si ca mecanismele interne sa reziste bine la temperaturi inalte si la glicol (daca este utilizat in circuitul primar al sistemului solar termic). Daca este folosita pentru obtinerea apei menajere, aceasta trebuie sa indeplineasca anumite cerinte privind igiena.

Supapa deviatie motorizata

Glicol

Amestecat cu apa din circuitul solar (in proportie de 15- 60%), glicolul impiedica inghetarea acesteia in timpul iernii si ii ridica punctul de evaporare vara la temperaturi de lucru inalte, asigurand buna functionare in timpul verii. Este important sa aiba o buna rezistenta la stresul termic si sa nu fi e toxic.

Glicol

Temperatura inghet agent termic cu glicol

Temperatura fierbere glicol

Schimbatoare de caldura externe

La instalatiile cu suprafata de peste 20 m2, se folosesc in general schimbatoare de caldura externe, deoarece serpentina din interiorul rezervorului poate avea o suprafata inadecvata schimbului termic.

Exista doua tipuri de schimbator:

- schimbator de caldura cu fascicul de tuburi
Avantajul principal este limitarea pierderilor de presiune; dezavantajul este puterea specifi ca de transmisie redusa. Fasciculele de tuburi din cupru pentru cresterea puterii de schimb sunt foarte utilizate. In general, sunt folosite pentru incalzirea piscinelor.

Schimbator caldura cu tuburi

- schimbatoare de caldura cu placi
Avantajele principale sunt puterea specifica de transmisie ridicata, dimensiunile reduse si pretul. Dezavantajele sunt pierderile de presiune, existenta riscului de contaminare si, in consecinta, reducerea eficientei. La instalatiile pentru producerea de apa calda menajera, materialul cel mai folosit este otelul inoxidabil. In cazul incalzirii piscinelor, trebuie sa asigurati o concentratie de clor in cadrul limitelor de toleranta ale materialului schimbatorului; in caz contrar, utilizati schimbatoare realizate din aliaje de cupru si titan.

Schimbator caldura cu placi

Degazor instalatie si supapa de evacuare

Formarea bulelor de aer sau de vapori poate afecta functionarea corecta a instalatiei solare, provocand zgomot, cavitatia pompei (daca este prezenta) si reducerea schimbului termic.

- Degazorul (aerisitor circuit)

Este un dispozitiv care permite evacuarea aerului care se poate acumula in circuite. Degazorul poate fi manual sau automat. Acesta trebuie sa reziste la temperatura maxima a lichidului, de aceea plutitorul nu trebuie fabricat din materiale plastice, ci din otel inoxidabil. Supapele de evacuare trebuie sa fi e rezistente la agentii atmosferici. Degazorul trebuie sa fi e prevazut cu o camera de incetinire in care viteza lichidului este redusa, permitand captarea bulelor de aer in partea superioara, cu o supapa manuala cu surub si cu o supapa automata, combinata in mod normal cu o supapa de evacuare a aburului (supapa de evacuare sau Jolly).

Degazor pentru eliminare aer din circuit

- Supapa de evacuare

Este fabricata din urmatoarele materiale: - corp si capac de fonta sau de alama - mecanism din otel inoxidabil - plutitor si baza din otel inoxidabil - obturator din cauciuc sintetic.

 

<<< Sistemul solar termic - GRUP DE CIRCULATIE
Proiectare - Dimensionarea Instalatiilor Solare >>>
 

Sistemul solar termic - ACCESORII PANOURI SOLARE - detalii

Descarca de aici catalogul CALOR

Adauga datele tale de contact mai jos si primeste catalogul CALOR pentru 2008-2009 la adresa de e-mail specificata.

 

Social plugin

Aboneaza-te la newsletter

Adauga datele tale de contact mai jos si primeste noutati CALOR prin email

 

Gaseste solutiile CALOR